Den hyllade hyllan String firar 10 år!

string

 

Ingen har väl missat att String firar att det är 10 år sedan den svenska designikonen Stringhyllan relanserades. Stringhyllan ritades av Nisse Strinning och hans hustru Kajsa år 1949 och har varit en älskad möbel i det svenska hemmet sedan dess. Båda två var fortfarande arkitekturstudenter när de ritade hyllsystemet som, efter en vinst i Bonniers Folkbibliotekstävling, gav en rivstart i deras designkarriärer. Idén med den plastbelagda metalltråden gjorde succé i all sin enkelhet och blev en ikon för epoken. Stringhyllan såldes i miljontals exemplar världen över, inte minst i Tyskland där hyllan också tillverkades. Stilen och det svenska folkhemmet blommade runt efterkrigstiden. Dippen för Stringhyllan kom runt år 1970 när folk började tycka att hyllan var omodern och tråkig, vilket ledde till att produktionen lades ned. Hösten år 2004 kontaktades Nisse Strinning av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som ville återuppliva varumärket. String i den nya tiden blev en framgångssaga och lagom till 10-årsjubileet omsatte producenten Åfors Möbler 140 miljoner. Här kan du läsa mer om String!

 

String

Leave a Reply

Your email address will not be published.