Sticklingar och miniväxthus

Housed avokadoHoused odlaHoused sticklingarhoused avokado vasaloe vera housed inredning

 

Bild 1, Bild 2, Bild 3, Bild 4, Bild 5

Bortsett från att löven färgas händer är det inte så mycket spännande ute i naturen. Genom att ta sticklingar från växter eller skapa nya från kärnor eller ekollon blir det desto roligare inomhus. Det är dessutom en rolig grej att sätta ner i en fin kruka eller vas och använda som en personlig gå bort-present. Jag fick själv en liten Aloe Vera av en vän för ett tag sedan. Den såg lite trött ut ett tag, men nu har den tagit sig ordentligt och växer som bara den. Aloe Vera är en bra växt att föröka, eftersom den går lätt att dela och sätta ned i ny jord. Kärnor från frukter och grönsaker går också att driva upp nya plantor från. Om du har en avokadokärna över från middagen så skölj den noga under ljummet vatten och låt den torka. Efter några dagar spricker det tunna yttersta skalet som man sedan pillar bort. För att gro behöver kärnan hög fuktighet och då passar det lilla miniväxthuset nedan perfekt. Sätt ner kärnan till 2/3 väl genomfuktad jord. Det kan ta upp till några veckor innan man ser resultat så man måste ha tålamod!

växt

  1 comment for “Sticklingar och miniväxthus

  1. 2015/10/28 at 21:03

    Älskar dessa små drivhus och vaser. Har hela fönstren fulla av miniplantor!;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.