Neoplasticism i skum

Foam-housed
foam-housed2

foam5

foam-housed2

housed-foam4

 

Ni vet när man kommer över något som gör att man tänker wow? Det är så kul när man använder oväntade material till något helt annat än deras riktiga användningsområden. Installationen ovan kallas Die Zelle des Piet M (The Cell of Piet M.) och gjordes 2011 av tyska konstnären Katja Windau. De små bitarna är pastellfärgat skum som blivit över vid möbeltillverkning. Väggen är inspirerad av den nederländska konstnären Piet Mondrian, som är känd för sina målningar av geometriska former och grundfärger.

 

 

Pasteller

  1 comment for “Neoplasticism i skum

  1. 2015/11/02 at 16:56

    Men WOW! Så himla coolt! Strukterna, färgerna och formerna. Kul att det är gjort av skumgummi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.